Prajitura cu foi de cartofi si umplutura de gem

de Valclaudia in Mancaruri de post, 2 Mar 2015 | 12973 vizualizari

 

reteta de post preluata de la Georgiana78 cu multumiri >:d< E perfecta aceasta prajitura, v-o recomand!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 400 gr. faina
  • 2 cartofi mari (300 gr. cuburi cartofi nefierti)
  • 250 gr. margarina la temperatura camerei
  • 250 gr. zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura pudra de cacao (cu varf)

Umplutura:

  • 1 borcan gem acrisor
  • 100 gr. nuca de cocos

Glazura:

  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri de apa rece
  • 15 gr. nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de cartofi si umplutura de gem:

Prepararea foilor: Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam foarte bine. Fierbem cartofii in apa cu un praf de sare, pana patrunde furculita usor in ei. Ii scurgem apoi bine de apa, ii lasam la racorit. Amestecam cartofii cu zaharul, praful de copt, margarina si faina, obtinem un aluat elastic pe care il impartim in 3 parti egale. O parte o amestecam apoi cu pudra de cacao.

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem tava cu ulei, intindem intai o parte de aluat alb pe masa de lucru infainata, o transferam in tava unsa, impungem din loc in loc aluatul cu furculita. Ungem peste foaia din tava un strat de gem acrisor, presaram 50 gr. nuca de cocos. Intindem apoi aluatul maro, il transferam peste stratul de gem in tava, din nou impungem prajitura din loc in loc cu furculita. Ungem foaia maro cu alt strat de gem, presaram alte 50 gr. nuca de cocos iar la final acoperim prajitura cu cea de-a treia foaie, respectiv cea deschisa la culoare. Din nou o impungem cu furculita si dam apoi prajitura la copt pentru 35 minute pana se rumeneste frumos. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit in tava. Topim intr-o craticioara ciocolata amaruie in 4-5 linguri de apa, glazuram cu amestecul obtinut prajitura rece si la final presaram nuca de cocos pentru decor. Lasam 1 ora sa se intareasca glazura, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de cartofi si umplutura de gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

04.03.2015, 09:15

trebuie sa fie buna

monik80 1

09.03.2015, 18:38

buunnaa

Georgiana78 1

09.08.2015, 16:50

Cu multa placere.. Ma bucur din suflet ca ti-a placut! Este intr-adevar delicioasa, economica, rapida si de efect!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata (de post)